3 ting du bør gjøre før du legger deg

Hva du gjør på kvelden før du legger deg kan ha en stor påvirkning på hvor godt du sover, og hvordan du føler deg dagen etterpå. En god og konsistent kveldsrutine er viktig for å kunne ha struktur i hverdagen. Her er 3 ting du bør gjøre før du legger deg.

Bli ferdig med mobilen

De aller fleste tips for bedre søvn sier at du ikke skal være på mobilen, og dette er helt korrekt. Det sterke og blå lyset fra skjermen kan være forstyrrende for søvnen, og tar ofte opp tiden før du skal sove. Men, vi er alle til en viss grad avhengig av mobilen, og noen ting må sjekkes før det er tid for å sove. Et tips er derfor å være ferdig med mobilen tidlig. Skriv de siste meldingene, sjekk ut nyheter hos Dagens.no, og scroll på sosiale medier i god tid før du legger deg. 

Legg deg i gode omgivelser

Å ha det behagelig og ryddig rundt seg kan ha positiv påvirkning på søvnen. Man føler seg mer tilfreds i et ryddig rom, og når man føler seg ren. Dessuten er det mye deiligere å våkne til. Bruk litt tid på kvelden til å ta en varm dusj, skifte på sengen, rydde rommet og få inn litt frisk luft.

Mediter og finn roen

Noen mennesker sverger til å meditere, mens andre har ikke troen. Sannheten er at meditasjon kommer i mange former, og trenger ikke å være i kombinasjon med yoga, lotus-stilling eller humming. Å meditere før du legger deg er en god måte å sovne på, og kan hjelpe deg med å finne roen. Prøv å ligg stille i noen minutter, fokuser på å puste dypt inn og ut, og ikke la tankene vandre. Dette er også meditasjon.