Tar du utfordringen?

Ingen sa det var lett å starte igjen etter et år i «pause modus». Kanskje er du en av dem som virkelig har benyttet det siste året til å jobbe med deg selv både fysisk og psykisk. Eller er du en av dem som for det meste har brukt tiden til å se på Friends og Gossip Girl for fjerde gang? Uansett, ikke bekymre deg. Det er mange innenfor begge kategorien, og en hel gjeng i en slags mellomkategori. Uansett ber vi deg ta denne utfordringen: vær fornøyd med deg selv – akkurat slik du er.  

Janteloven er fremtredende hos nordmenn og sånn vil det nok fortsette å være en stund. Husk at det er lov å være fornøyd med seg selv, egne innsatts og alt i mellom. I denne artikkelen skal du få noen tips til hvordan du kan fortsette å jobbe med deg selv og forbedre din livskvalitet. Og slapp helt av; vi skal ikke telle kalorier eller løpe trappeløp.  

Finn en hobby  

Finn deg en hobby eller en interesse du kan drive med, dersom du ikke har en allerede. Dersom du har en så skader det jo ikke med en til. Uansett om det er strikking, maling, gaming eller å trikse fotball i bakgården så er det absolutt en god ide å finne seg noe å drive med. Pass på at det ikke blir for mye av det gode, men en god balanse. Det kan være deilig å få en liten pause fra skole, jobb eller Netflix. Vi mennesker har behov for kreativt utløp enten du er klar over det eller ikke. Noen av oss trenger flere timer om dagen, mens for andre holder det med en eller to timer i uka. Finn det som passer for deg og planlegg deretter.  

Få orden i sakene  

Det å endelig skapet system i noe som alt for lenge har vært kaos er en av de bedre følelsene i verden. Ta deg tid til å sette deg ned å skrive en liten, eller lang, liste over alt som burde vært gjort som enda ikke er gjennomført. Begynn på boka du skulle ha startet på forrige semester. Send inn årsoppgjøret. Svar på alle mailene fra hun som jobber i HR avdelingen.  

Uansett hva det er som mangler er det på tide å få det gjort. Skriv budsjett, lag oversikt over de neste middagene, bytt bank, lag en treningsplan og send inn jobbsøknader. Skaff deg Santander kredittkort, medlemskap på Sats eller meld deg inn i en bokklubb. Denne våren skal vi gjør det vi aldri får tid til ellers.  

Mosjon  

Buksene er litt trangere i år. For å være helt ærlig så passer de faktisk ikke i det hele tatt. Det er helt greit. Ta utfordringen å enten godta det, og elsk det, eller finn et mål å jobbe mot. Gå små skritt av gangen. Du trenger ikke klatre alle fjell, Stiger og trapper på en gang. Her snakker vi om en liten gåtur om dagen, en joggetur hvis du får til det, eller litt yoga i stua. Det er viktig for kropp, sinn og helse. Målet behøver på ingen måte å være å passe inn i de buksene igjen, men heller å holde kroppen frisk og sunn. Du skal jo bo i den et par år til.  

Sosialisering 

Finn tid til sosialisering, dating, møter og et par pils i ny og ne. Finn nye venner, finn tilbake til gamle venner og pass på de du har. Møt hverandre ute, på en kafé om det er mulig eller over FaceTime. Bare pass på at du ikke alltid sitter alene, eller alltid kun er med husstanden. Sosialisering er nødvendig for oss alle. Lykke til med utfordringen.