Investering er for alle

Aksjehandel og investeringer kan for mange virke litt gresk og vanskelig å forstå, men det er lettere å komme i gang enn du tror. Alle kan investere, det handler bare om å finne riktig informasjon, og å finne riktig plattform. Uansett om det snakk om kjøp og handel av aksjer eller kryptovaluta, så er det viktig at du finner deg en plattform å handle på.  

For de som synes det kan virke litt skummelt å begynne å investere er det viktig å huske på at du kan komme langt med noen små tips og triks. Du har kanskje lest at de fleste online plattformer har et minimum for hva man må sette inn for å begynne å investere? Men husk at som oftest trenger du ikke investere hele beløpet på en gang. Du trenger altså ingen formue for å begynne å investere.  

Hva er utbytteaksjer  

Når du kjøper aksjer kan du hovedsakelig tjene penger ved å kjøpe aksjen på et lavt nivå, for så å selge den på et høyere nivå, eller ved at selskapet du eier aksjer i betaler utbytte. Det vil si at selskapet tar penger fra sin kontantbeholdning, altså ledige midler, og gir tilbake til aksjonærene. Det er en måte for selskapet å dele litt av overskuddet på alle eiere, noe som også kan kalles for direkteavkastning. Ta en titt hos Aksjeskolen på: https://aksjeskole.com/utbytteaksjer/, for gode tips og mer informasjon om utbytteaksjer.  

Etter finanskrisen i 2008 økte utbytteaksjenes popularitet ekstremt, og det har ikke endret seg de siste årene. Det finnes så klart fordeler og ulemper ved å investere i utbytteaksjer, det gjør det jo med alt her i verden. F. Eks kan aksjekursene i shipping-selskap svinge mye, men samtidig er det flere innen shipping som betaler store utbytter når det går bra for selskapet. Hvis du ønsker å lære mer om utbytteaksjer kan du lese mere her.