Hva skal man gjøre i London om sommeren? Tips og anbefalinger

London er en av Europas mest populære turistdestinasjoner, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Byen har en rik historie, en imponerende arkitektur og en livlig atmosfære som appellerer til alle. Men hva skal man gjøre i London om sommeren når været er fint og byen er full av liv?

Det er mange aktiviteter å velge mellom for turister som besøker London i sommermånedene. En av de mest populære tingene å gjøre er å besøke en av byens mange parker, som Hyde Park eller Regent’s Park. Her kan man nyte solen, spille frisbee eller kaste ball med venner og familie, eller bare slappe av og nyte utsikten.

For de som ønsker å oppleve kultur og historie, er det mange museer og gallerier å besøke i London. Blant de mest populære er British Museum, National Gallery og Tate Modern. Disse stedene er ikke bare flotte å besøke på grunn av deres samlinger, men også fordi de ofte har spesielle utstillinger og arrangementer som passer godt for sommeren.

Utforske parkene

London har flere fantastiske parker som er perfekte for å tilbringe en sommerdag. En av de mest kjente parkene er Hyde Park, som tilbyr alt fra leie av pedalbåter til å se hesterideoppvisninger. Regent’s Park er en annen populær park, med en stor innsjø, rosehage og en fantastisk utsikt over byen fra Primrose Hill.

For de som ønsker å se på dyreliv, er Richmond Park et must. Parken er hjem til over 600 hjort og er en av de beste stedene i London for å se ville hjort. Battersea Park er også verdt et besøk, med en innsjø, en dyrehage og en eventyrpark for barn.

For de som ønsker å slappe av i en roligere setting, er St. James’s Park et flott alternativ. Parken ligger i hjertet av London og har en innsjø, et fuglehus og en vakker rosehage. Greenwich Park er også en flott park å besøke, med utsikt over Themsen og London skyline.

Besøke museene

London har noen av de mest berømte museene i verden, og de er vel verdt et besøk om sommeren. Mange av museene er også gratis å besøke, så det er en flott måte å tilbringe en dag uten å bruke for mye penger.

British Museum er et must-besøk for alle historieinteresserte. Museet har en imponerende samling av antikke gjenstander og kunstverk fra hele verden. National Gallery er et annet flott museum å besøke, spesielt for kunstelskere. Museet har en stor samling av europeisk kunst fra middelalderen til det 19. århundre.

Hvis du er interessert i vitenskap og teknologi, bør du besøke Science Museum. Museet har interaktive utstillinger og aktiviteter for både voksne og barn. V&A Museum er et annet flott museum å besøke, spesielt for de som er interessert i design og mote. Museet har en stor samling av klær, smykker og andre designobjekter fra forskjellige tidsperioder.

Oppleve utendørs teater

London er kjent for sitt utendørs teater, og sommeren er den perfekte tiden å oppleve det på. Det er mange forskjellige steder å se på utendørs teater i London, og mange av dem er gratis. Her er noen av de beste stedene å oppleve utendørs teater i London om sommeren:

Shakespeare’s Globe Theatre: Dette teateret er en kopi av det originale Globe Theatre, hvor Shakespeare opprinnelig satte opp sine stykker. Teateret ligger ved Themsen og har en utendørs scene. Det er en flott opplevelse å se på et Shakespeare-stykke her om sommeren.

The Regent’s Park Open Air Theatre: Dette teateret ligger midt i Regent’s Park og har en stor utendørs scene. De setter opp et bredt spekter av stykker, fra musikaler til klassisk teater.

The Scoop: Dette er et gratis utendørs teater som ligger ved Themsen, ved siden av City Hall. De setter opp et bredt spekter av stykker, fra Shakespeare til moderne teater.

Det er også mange andre mindre utendørs teatre rundt om i byen, og det er alltid verdt å sjekke ut hva som skjer i ditt område. Uansett hvor du velger å gå, er utendørs teater en flott måte å tilbringe en sommerkveld i London på.

Delta på festivaler og arrangementer

London er kjent for sitt brede utvalg av festivaler og arrangementer om sommeren. Det er noe for enhver smak, enten du er interessert i musikk, mat, film eller teater.

En av de mest populære festivalene er Notting Hill Carnival, som finner sted hvert år i august. Dette karnevalet er en feiring av karibisk kultur og inkluderer gateparader, musikk og mat.

For musikkelskere er British Summer Time Hyde Park en festival du ikke vil gå glipp av. Denne festivalen har en rekke kjente artister og band som opptrer på scenen i løpet av flere dager.

For de som er interessert i mat og drikke, er Taste of London en festival som tilbyr smaksprøver fra noen av byens beste restauranter og kokker.

Andre festivaler og arrangementer inkluderer Greenwich+Docklands International Festival, London Film Festival og Pride in London.