Gode gjestesenger

Når du har gjester på besøk, er det smart å ha en gjesteseng tilgjengelig. Dette er med på å gi alle de som sover hos deg, en god natt søvn. Gjestesenger finnes i mange varianter, her kan du lese om noen av dem.

Forskjellige gjestesenger

En gjesteseng vil typisk ikke være like stor, eller god som din egen seng. Dersom du ikke har et eget gjesterom i hjemmet ditt, vil de færreste forvente en seng i verdensklasse. Likevel finnes det gode og rimelige løsninger for deg som ofte har venner eller familie som sover over. Hvilken gjesteseng du velger, vil gjerne avhengige av hvor hyppig den skal brukes, hvem som skal sove der, hvor stor plass du har og hva budsjettet ditt er. Her får du en oversikt over noen av alternativene som finnes.

Enkle løsninger

En oppblåsbar madrasser en enkel løsning for gjester som er på kort visitt. De finnes i forskjellige størrelser og er enkle å sette opp. Det eneste du trenger å gjøre er å koble stikkontakten til støpselet, og la madrassen blåses opp av seg selv.

Sammenleggbare gjestesenger er en enkel og billig løsning, som passer for deg som ikke har et eget gjesterom. Denne kan raskt og enkelt klappes sammen og legges i et skap, i kjelleren eller på loftet. Dette er en av de billigere løsningene, og prisene varierer avhengig av hvor god madrass du ønsker. En slik seng er multi-funksjonell, da den kan brukes av deg når du er på reise eller overnattingsbesøk.

Sovesofa til flere bruk

Hvis du har en kjellerstue, et lekerom eller lignende i ditt hjem, kan det være smart å kjøpe en sovesofa. Denne fungerer som en vanlig sofa i hverdagen, og transformeres til en seng for dine gjester. Dette er et pent og funksjonelt alternativ, og perfekt om du får uforventet besøk. En sovesofa behøver heller ikke å være så dyr, og noen har også skjult oppbevaring. Du kan dessuten gjøre sofaen om til seng, og ha hyggelige filmkvelder i stua.

Gjesterom til en eller to

Har du et gjesterom i hjemmet ditt, er mulighetene for gjesteseng større. Da kan du velge og vrake mellom flere typer seng. Her finnes det selvsagt mange forskjellige størrelser og typer, for eksempel en boks-madrass eller en kontinentalseng. Det kan være lurt å kjøpe en seng som er 140 eller 160, dersom du forventer å ha et par på besøk.

En gjesteseng behøver ikke å koste mye, og du kan enkelt tilby gjestene dine god komfort. Det finnes flere alternativer til gjestesen, og det avhenger kun av hva ditt behov er. Dersom du selv er en som reiser mye, kan du kjøpe en seng som enkelt kan klappes sammen.